Most determining women-revisited

While the note about the most determining women had been posted sometime ago, I find it fair to just reminisce it for the sake of history.

The newly appointed Pertamina CEO Karen Agustiawan raised different comments over her next steps for rescuing this state-owned oil company. To me, the assignment probes me to nominate Indonesia women who are inspiring in business and leadership within the last ten years.

The list is obviously subjective in nature, but backed with evidences: Continue Reading →

TwitterLinkedInWhatsAppShare

Human Inflation

I got this from my fellow Ebi long time ago. Having his approval I feel it’s a kind of responsibility to share humanity value to the rest of the globe. Indeed, the note itself has been gone as it was firstly published using the legendary friendster blog. A very nice article and find it very well moving! Hey Ebi, thx for bringing this up.

One afternoon in 2002, I met a friend by a coincidence. It was right outside the Mandarin Hotel in Sudirman Road. He was just come back from Germany, to see his brother and grandma. Well, he is half Germany. “what’s new from Germany ?” I asked. Continue Reading →

Megadeth’s songs in a song

Guess what a song the lyric I write down here. Yes, this is my lifetime favorite band’s song titled Victory. My personal opinion is, it does not give real story of what a song normally sings about. Rather, Dave purposely wrote this to combine several of his epic songs ever made in this world.

I have deliberately modified the words so there are no songs title are recognized by their capital letter (every words are with initial small letter, except the beginning) or any signing symbols like “. Don’t call yourself Megadeth troop if you can’t the so obviously there. Happy counting :)

If helps, I attach the video too.

V I C T O R Y

Now, one day I started telling everyone that killing Is my business and I was hung like a martyr For looking down the cross my skull beneath the skin Prophesied last rites/loved to death my friends Then I started seeing bad omens in my head good mourning/black friday will I wake up dead? If I ain’t superstitious” then this won’t mean a thing But some crazy shit has happened since the conjuring

Not even close Not even close Not even close To overdose

Had fingers in my eyes, had needles in my veins A knife right through my heart, I am a victory

Came anarchy to set the world a fire Pain of hook in mouth, in my darkest hour Corruption of the world peace sells… but nobody’s buying Ignorant religion holy wars and the dying, tornado nearly got me by the skin o’ my teeth this was my life, foreclosure of my dreams May the past rust in peace in hangar 18 And countdown to extinction Just be a bad dream lucretia said…

Not even close Not even close Not even close To overdose

Had fingers in my eyes, had needles in my veins A knife right through my heart, I am a victory

This is one of a lost megadeth fan in the middle of Prague, Czech Republic 😀

Piece of My Heart

So in love with Janis … and Joss Stone just makes a perfect reincarnation

Piece of My Heart

(Come on…) Didn’t I make you feel like you were the only man, well yeah, An’ didn’t I give you nearly everything that a woman possibly can ? Honey, you know I did! And each time I tell myself that I, well I think I’ve had enough, But I’m gonna show you, baby, that a woman can be tough.

I want you to come on, come on, come on, come on and take it, Take another little piece of my heart now, baby, (break a..) Break another little bit of my heart now, darling, yeah. (have a..) Hey! Have another little piece of my heart now, baby, yeah. You know you got it if it makes you feel good, Oh yes indeed.

You’re out on the streets looking good, and baby, Deep down in your heart I guess you know that it ain’t right, Never never never never never never never hear me when I cry at night. Baby, I cry all the time! And each time I tell myself that I, well I can’t stand the pain, But when you hold me in your arms, I’ll sing it once again.

I’ll say come on, come on, come on, come on, yeah take it! Take another little piece of my heart now, baby. (break a..) Break another little bit of my heart now, darling, yeah, (come on…) Have another little piece of my heart now, baby, yeah. Well, You know you got it, child, if it makes you feel good

Guitar

I need you to come on, come on, come on, come on and take it, Take another little piece of my heart now, baby. (break a…) Break another little bit of my heart, darling, yeah. (have a) Have another little piece of my heart now, baby, You know you got it (waaaaahhh) Take a…Take another little piece of my heart now, baby. (break a…) Break another little bit of my heart, and darling, yeah yeah (have a) Have another little piece of my heart now, baby, You know you got it, child, if it makes you feel good

Commemorating Muki (Arrianto Mukti Wibowo)

It’s striking me to know the news that you already leave forever from a friend. We did very few communications and, in fact we really never meet in person. One thing for sure though, we share the same interest in information system governance domain. But this unbelievably way of interaction does not hinder me to get a nice impression of how spiritful you are. Since then I claim myself as part of those who keep an eye to your website. You even pave the road and the opportunity for community learning. You open all resources which are somewhat others might have kept in a securely locked top secret folder. This is what exactly I’m doing right now, broadcasting your knowledge to the whole universe. Trust me, I’m learning to follow your move.
Now the Almighty has decided to take you there. I don’t have any information of the cause of your leaving, but anyhow, I would say you are probably better there. God loves you more, and definitely, sending you there is much much best place to go. Please need not worry buddy, because you have stocked your own remembrance with a handful of fruitful, knowledge, which is long lasting and will not fad away or be corroded in any other way.
My thoughts and my heart sincerely are with you and your family. I cherish all the good things you have delivered to the world. Good bye Muki.

Dampak Program “Cerita Indomiemu”, dan Indofood (Pasti) Menyukainya…

From my friend, Jurri Hatammimi’s blog

Juli 19, 2011

Di dunia maya dan di beberapa messenger, banyak beredar cerita tentang Indomie. Ada yang jorok, lucu, kasar, fantasi, atau bahkan beraroma persaingan antar produk mi instan. Konteksnya tentu karena pada saat yang bersamaan sedang berlangsung program promosi Indomie dengan nama “Cerita Indomiemu”. Lewat program ini, konsumen diajak untuk mengirimkan pengalaman mereka yang ada hubungannya dengan Indomie.

Beberapa cerita jalur “indie” yang sempat saya baca antara lain :

“Aku beli indomie karena di bungkusnya ada gambar telur, paha ayam, dan sayuran. Tapi saat aku buka cuma ada mie sama bumbunya doang. Sejak itu, aku gak mau lagi beli indomie. Ini ceritaku dan aku gak mau dengar ceritamu….!!!”

“Heran gue sampe sekarang. Indomie goreng kok masaknya direbus yeh bukannya digoreng? Aturan namanya jadi indomie rebus dikecapin. Hahahahaha.. Ini ceritaku mana ceritamu?”

“Ketika aku berumur 5 tahun banjir melanda rumah kami, tetapi bapak lebih memilih mengevakuasi 5 kardus Indomie daripada aku. Itu ceritaku, apa ceritamu?”

Program ini sendiri sebetulnya agak di luar kebiasaan. Program promosi yang mendorong orang untuk melakukan sesuatu (yaitu mengirimkan cerita) namun tidak sedikitpun mengumumkan hadiah apa yang akan diberikan kepada yang telah mengirimkan cerita atau ceritanya bagus. Hanya terlihat secara implisit dari beberapa iklannya yang ada (mudah-mudahan bukan hasil rekayasa agensi iklan Indomie), jika ceritanya bagus mungkin akan ditayangkan sebagai iklan di televisi nasional. Kedua, program ini pun tidak menetapkan syarat dan ketentuan bagi peserta termasuk batas akhir pengiriman cerita. Maka tidak salah jika banyak yang menganggap program ini adalah 100% kreasi agensi iklan tanpa melibatkan konsumen yang sebenarnya.

Terlepas dari ketidakjelasan ketentuan, program ini saya rasa sangat berhasil sebagai bentuk brand activation. Indomie berhasil mendekatkan merek dengan konsumennya melalui cerita pengalaman pribadi masing-masing konsumen. Termasuk beredarnya cerita berbagai versi di internet, forum, social media, messenger, dan percakapan langsung yang jumlahnya lebih banyak daripada yang telah tayang sebagai iklan. Hal ini membuat brand image Indomie semakin kuat tertanam di benak banyak orang. Tanpa harus memberikan kompensasi apapun, pembuat cerita jalur “indie” ini telah dengan sukarela bertindak sebagai tenaga promosi bagi Indomie. Begitu juga dengan saya, yang dengan sukarela ikut-ikutan ngomongin Indomie. Jangan marah ya Mie Sedaap.. hehehe..

I dont wanna be this kinda parent

Sometimes is never quite enough
If you’re flawless, then you’ll win my love
Don’t forget to win first place
Don’t forget to keep that smile on your face
Be a good boy
Try a little harder
You’ve got to measure up
And make me prouder
How long before you screw it up
How many times do I have to tell you to hurry up
With everything I do for you
The least you can do is keep quiet
Be a good girl
You’ve gotta try a little harder
That simply wasn’t good enough
To make us proud
I’ll live for you
I’ll make you what I never was
If you’re the best, then maybe so am I
Compared to him compared to her
I’m doing this for your own damn good
You’ll make up for what I blew
What’s the problem …… why are you crying
Be a good boy
Push a little farther now
That wasn’t fast enough
To make us happy
We’ll love you just the way you are —–if you’re perfect

(Alanis Morissette-Perfect)

Grateful

/* A copy from my other notes with a bit modification*/

March 28, 2010 ,
Hari ini sy mendapat pelajaran dari seorang kawan zaman SMA dan kuliah dulu. Beberapa menit seblm sy tulis note ini, kita sempet ngobrol lewat messenger. Dia bertanya apa perasaan saya ketika sedang jauh dari keluarga dan mendapati bahwa istri sedang sakit serius. Istri memang saat ini sedang diuji Tuhan dengan sakitnya yg cukup serius yg tidak terbayang sebelumnya dia akan mendapat ini.
Dengan santai tapi sedikit berpikir saya jawab, “ya sedih, ga bisa ngapa2in pastinya. Lo aneh2 aja pertanyaannya”. Terus dia bertanya lagi apa yg akan saya lakukan ketika itu terjadi. Saya jawab, “gw bersimpuh dihadapan Allah, benar benar minta ampuuun, mohon diberikan kesembuhan dsb. Kemudian dia lanjut berkata, Continue Reading →

Pengacara (atau) Selebritis?

Iseng iseng baca baca detik news, salah satu berita seputar selebritis adalah tentang seorang model/pemain sinetron muda yg sedang menanti peradilan karena kasus penggunaan narkoba. Adapun kasus ini punya cabang kasus yang ga kalah panas lho, yaitu kisah percintaan (read: perselingkuhan, krn sang pengacara sudah beristri) yang terjadi antara sang artis dengan pengacaranya. Singkat kata, saya tertarik untuk mengetahui lebih dalam si pengacara itu. Kebetulan ybs punya akun FB, so sy add lah dia.

Ada beberapa hal yang membuat cukup tertegun ketika masuk ke akun ybs. Postingan wall didominasi oleh komentar-komentar yang mengajak sang pengacara agar tidak terjerumus lebih dalam di perselingkuhan. Ada yang bernada kritik membangun ada yg sarkastis membela istri sang pengacara. Bingung juga sih, dalam situasi sekarang, hampir pasti orang orang yg dia confirm jadi friend adalah orang orang yang sama sekali dia ga kenal dan pasti akan “menghadiahi” dia komentar komentar yang bisa bikin kuping merah. Tapi tetap juga diterima. Termasuk si Hamzah ini, hehe. Anyway, yang tadi ga penting banget, krn bukan fokus note ini.

Jauh lebih dalam, lebih terpana (pilhan kata yang bagus ga ya?) saya melihat foto foto beliau. 90% posting foto-fotonya adalah foto-foto yang bersanding oleh para kepala kepolisian, TNI dan juga artis. Ada juga foto-foto beliau di belakang meja yang diatasnya bertumpuk-tumpuk uang kertas sambil berpose dengan memegang senjata api. Entah uang palsu atau bukan, entah uang hasil sitaan kepolisian atau bukan, yang jelas foto-foto itu seperti ingin memamerkan bahwa,”Jangan macem macem sama gw, lo urusan sama gw, lo urusan juga sama si A, si B, dan si senjata api.

Kalau sekiranya motivasi beliau menunjukkan foto itu untuk memberikan kekaguman bagi yang melihatnya, kenapa saya memiliki impresi yang jauh bertolak belakang ya. Kesan yang saya miliki justru mempertanyakan, memang kenapa dengan uang yg bertumpuk2 itu? kenapa dengan senjata apa itu? kenapa berpose dengan para kepala kepala kepolisian, pejabat, dan TNI? Memang senjata api bisa diperoleh dengan izin khusus, tapi seberapah khusus kah si pengacara hingga punya senjata api? kok bebas-bebas aja masuk ke dalam komplek kepolisian/TNI yg penuh dengan senjata otomatis dan dia bebas memegangnya? Bukankah institusi itu punya prosedur khusus? Belum terjawab hingga kini.

Setidaknya hal ini bagi saya justru menggiring ke arah kesan sebuah profesionalitas seorang pengacara jangan jangan memang tidak ditentukan secara dominan oleh kemampuan hukum ybs, tapi seberapa banyak kemampuan mereka menghimpun pulau-pulau kekuatan “kekuasaan” yang diperolah dari para pejabat, dalam memuluskan kasus kasus yang mereka emban. Dan untuk memperoleh kekuasaan itu, sad but true, there’s no such thing like freelunch. Saya ga membicarakan suatu rahasia umum di masyarakat bahwa profesi penegak hukum, termasuk diantaranya pengacara, tidak bisa benar benar bersih.

Yah, walau itu hanya kesan, tapi cukup menakutkan bagi seorang warga negara yang ingin percaya akan kekuatan keadilan di bidang hukum. Akuntan boleh ga ya punya senjata api license??

Silau dengan Buku

Dulu sejak SMA hingga kuliah, paling silau sama Korg, Marshal JCM900, rasanya seneng berlama lama liat (efek beli tapi ga mampu) ngeliat berbagai macam aksesoris. Ngeliat gitar Strat Mustang atau Telecaster rasanya semangaat banget. Sampe akhirnya kesampean punya gitar sendiri. Sayang gitarnya hilang digondol maling on the very first day I moved in to a new room, darn it!.

Sekarang, orientasi rada berubah (tapi tetep kepincut). Seneng banget ngeliat hard cover buku buku manajemen dan strategi. Terakhir kemarin sama sahabat lama jalan jalan ke PS abis ngurus ngurus visa dan exit permit ke sebuah toko buku. Wah, sangat banyak banget yg pengen kebeli…tapi harganya kurang ajar. Dari serinya Thomas Friedman sampe Lawrence Hrebeniak ada. Sayang, kenapa semua paper back atau hard selalu mahal ya?

*dan makhluk seperti saya itupun pergilah menuju dunia maya utk dapetin versi softcopy nya hehehe*